Точно преди нахлуването на руските войски през северната граница на Украйна

...
Точно преди нахлуването на руските войски през северната граница на Украйна
Коментари Харесай

Русия атакува сателитите на Илон Мъск с нови оръжия и срива Украйна

Точно преди нахлуването на съветските войски през северната граница на Украйна при Харков през този месец 92-ра бригада губи собствен ценен ресурс. Сателитната интернет услуга Starlink, която бойците употребяват за връзка, събиране на разследваща информация и осъществяване на офанзиви с дронове, се е забавила до съвсем прекъсване.
Управляван от SpaceX на Илон Мъск, компанията Starlink е от основно значение за украинската войска от най-ранните дни на войната с Русия.
Без цялостното обслужване, споделиха украински бойци, те не могат бързо да споделят и да споделят информация за изненадващото нахлуване и прибягват до изпращане на текстови известия.
Смущенията съставляват първият път, когато руснаците предизвикват огромни спирания на Starlink. Ако продължат да съумяват, това може да означи тактическа смяна в спора, наблягайки уязвимостта и зависимостта на Украйна от услугите, предоставяни от компанията на Илон Мъск, написа " Ню Йорк таймс ".
Докато Съединените щати и други държавни управления работят със SpaceX, спиранията повдигат по-широки въпроси по отношение на надеждността на Starlink в изискванията на спор. Starlink работи посредством лъчение на интернет връзка от спътници, обикалящи към Земята. Сигналите се одобряват от неземни терминали с размер на кутия за пица, които по-късно популяризират връзката като Wi-Fi рутер към преносими компютри, телефони и други устройства наоколо.
Starlink дава на Украйна жизненоважна интернет услуга от 2022 година, като бойците разчитат на нея, с цел да насочват свързани с интернет дронове, които се употребяват за наблюдаване и като оръжие, наред с други задания.
Михайло Федоров, министър на цифровите технологии на Украйна, изясни, че сега Русия употребява нова съвременна технология против спътниците.
Руснаците в този момент „ тестват разнообразни механизми за нарушение на качеството на връзките на Starlink, тъй като това е толкоз значимо за нас “, сподели Федоров, без да дава детайлности за това, което той назова техните „ мощни “ електронни оръжейни системи. Украйна непрекъснато комуникира със SpaceX за разрешаване на проблемите, добави той. SpaceX към момента няма публична позиция.
През март Русия разгласи, че е наясно с напъните на разузнаването на Съединени американски щати да употребява комерсиални сателитни оператори като SpaceX, предава Ройтерс.
„ Наясно сме с напъните на Вашингтон да притегли частния бранш, с цел да обслужва неговите военни галактически упоритости. Такива системи се трансформират в законна цел за ответни ограничения, в това число военни “, сподели тогава представителят на външното министерство Мария Захарова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР